Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.08.2013. 09:09

Nvidia 

Operativni sustav Shield konzole postao open source

Nvidia objavila da je OS koji pokreće Shield konzolu postao softver otvorenog koda.

Operativni sustav Shield konzole postao open source

Nvidijina Shield konzola predstavlja zanimljiv igraći sustav koji podržava igranje svih Android igara, ali i igranje PC naslova sustavom streaminga s računala, pod uvjetom da su opremljena odgovarajućim Nvidijinim grafičkim karticama.

shield pc streaming

Ovih je dana tvrtka objavila kako operativni sustav koji pokreće Shield konzolu dobiva status otvorenog koda, što znači da ga svatko može besplatno koristiti, modificirati i prilagođavati kako bi mogao izrađivati vlastite igre i programe.

"Ako niste zadovoljni onim što nudi Shield OS koji dolazi s konzolom, pozivamo vas da razvijate Shield značajke kakve god želite. Pored toga, ako niste koder koji se već snalazi u Android okruženju, možete zaobići preuzimanje tih alata i umjesto toga provjeriti kakve stvari proizvodi izvanredna XDA zajednica", navodi Nvidia na svojem blogu.

Sve ovo znači da Nvidia nudi potpuno otvorene ruke svim proizvođačima softvera, te očito želi razviti modersku zajednicu nezavisnih developera koji će svojevrsnim "hakiranjem" osnovnog OS-a moći za Shield proizvoditi što god požele.

Isto tako, svi korisnici će moći otključati bootloader i rootati konzolu, no valja navesti da će time izgubiti garanciju na konzolu, pa će ipak trebati biti malo oprezni.

"Time ne želimo obeshrabriti korisnike od rootanja njihovih uređaja, no želimo im dati do znanja da nećemo uvažavati garancije ako uslijed njihovih softverskih modifikacija dođe do oštećenja hardvera", piše Nvidia.

Izvor: Nvidia Blog

VIDEO: Nvidia Shield Unboxing

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam