Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.05.2011. 11:33

ThinkPad X1 

Najtanji notebook na svijetu

Usprkos maloj težini i debljini, ThinkPad X1 u sebi sadrži zavidnu hardversku snagu

Najtanji notebook na svijetu

Ako ste ikada vidjeli marketinške poruke u kojima se Lenovo hvali kako je imao prvi laptop u svemiru, možda će vam biti jasniji razlog zbog kojeg su se odlučili napraviti najtanji prijenosnik na svijetu. U svemiru je svaki centimetar korisnog tereta dragocjen poput zlata, stoga je vrlo važno proizvesti opremu koja može obavljati najsloženije zadaće, dok istovremeno mora maksimalno štedjeti prostor. Mada ThinkPad X1 u osnovi nije namijenjen za potrebe astronauta međunarodne svemirske stanice ISS, izgleda kako je proizveden upravo pod filozofijom kako se najjači otrovi kriju u najmanjim (najtanjim) bočicama.

Lenovo-ThinkPad-X1

Model odlikuje ultra-tanki dizajn, kao što smo rekli, tanji je od 17 milimetara, posjeduje drugu generaciju Intel Core i5 procesora, te dijagonalu zaslona od 13,3 inča.

Prijenosnik posjeduje magnezijsko kućište i sjajni zaslon od stakla velike izdržljivosti, te bateriju koja može izdržati 5 sati neprekinutog rada. Sustav za brzo punjenje baterija u stanju ga je za samo pola sata napuniti do 80% kapaciteta, tehnologijom koja je 2,5 puta brža u odnosu na klasičnu "ThinkPad" bateriju, što korisnicima daje više slobode rada u pokretu.

Korisnici također mogu kupiti eksternu bateriju s brzim punjnem, kako bi udvostručili trajanje baterije na 10 sati. U prijenosnik je ugrađen tvrdi disk od 320 GB, (opcija je SSD disk od 160 GB), do 8GB RAM memorije, Dolby Home Theater audio, 3G mobile broadband. Jedina, nazovimo tako, boljka leži u integriranom intelovom grafičkom čipu, no jasno je kako ovo računalo targetira poslovne korisnike koji nemaju previše vremena za napucavanje u Crysisu 2.

X1

Među ostalim zanimljivim stvarima ThinkPAd X1 posjeduje ugrađenu kameru od 720 piksela, mikrofon, te nudi nekoliko sigurnosnih razina, šifrom zaštićen tvrdi disk, s podrškom za daljinsko upravljanje i čitač otiska prsta koji je dovoljno samo dodirnuti za pokretanje računala i provjeru identiteta korisnika. Tu su nezaobilazni HDMI, USB 3.0 i USB 2.0 konektori, te čitač kartica s podrškom za SD, MMC, SDHC i SDXC formate.

ThinkPad X1 će biti na prodaji preko distributera i online dućana, a početna cijena osnovnog modela iznosi oko 1700 Eura.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam