Nalazite se
Članak
Objavljeno: 06.03.2012. 14:08

CeBIT 2012 

Na CeBIT-u nastupa 9 hrvatskih tvrtki i obrta

Na sajmu CeBIT 2012 dogovoreno 119 sastanaka za hrvatske IT tvrtke

Na CeBIT-u nastupa 9 hrvatskih tvrtki i obrta

Na najvećem sajmu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija CeBIT 2012, jučer otvorenom u Hannoveru, Hrvatska gospodarska komora je organizirala nastup osam informatičkih tvrtki, 024 zona, Artes Calculi, Evolva, InfoProgres, InPRO, Poslovna inteligencija, Superius, UX Passion, kao i nastup obrta Binarna rješenja, te nastup Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatske informatičke tvrtke i obrti sudjelovat će na susretima Match & Meet te Future Match u sklopu sajma. Riječ je o sustavima traženja poslovnih partnera na CeBIT-u prije no što počne sajam, nakon čega tvrtke ugovaraju sastanke licem u lice na samom sajmu.

Tvrtke zainteresirane za informatička rješenja u određenoj djelatnosti, pomoću specijaliziranog računalnog sustava, mogu pronaći točno određenog ponuđača traženog rješenja, a baza kontakata u tom sustavu, prema CeBIT-ovim podacima, sastoji se od oko pola milijuna kontakata.

Portal Match & Meet se sastoji od ažurnih popisa kontakata koji opisuju izlagača, odnosno profil njegove tvrtke, njegove proizvode i usluge, te alate za zakazivanje sastanaka tijekom trajanja sajma. Susreti Future Match tehnički su gotovo jednaki onima iz programa Match & Meet, ali su više okrenuti razvoju, te međunarodnoj suradnji na razvojnim projektima, o čemu svjedoči i podatak da taj servis CeBIT-a vodi Leibnizovo Sveučilište iz Hannovera, partner Europe Enterprise Networka.

Hrvatski izlagači na CeBIT-u su prije početka sajma, već dogovorili 119 sastanaka samo u sustavu Future Match, što predstavlja u prosjeku 12 sastanaka po tvrtki.

Aktivnosti na hrvatskom nacionalnom štandu na sajmu CeBIT 2012 možete pratiti na Facebook profilu Udruženja za informacijske tehnologije HGK.

Držimo fige našim tvrtkama i nadamo se kako će njihov nastup na CeBIT-u rezultirati sklapanjem unosnih poslova, povećanjem poslovanja i naravno otvaranjem novih radnih mjesta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam