Nalazite se
  • Računala
  • Novosti
  • Links najbolji u Vidijevim testovima znanja trgovaca IT opreme
Članak
Objavljeno: 13.04.2012. 14:57

Test IT trgovina 

Links najbolji u Vidijevim testovima znanja trgovaca IT opreme

Vidijevi testovi znanja maloprodajnih trgovaca IT opreme, ove su godine na vrh izbacili Links.

Links najbolji u Vidijevim testovima znanja trgovaca IT opreme

Links među testiranim, isključivo IT trgovinama (trgovine koje nemaju u svojoj ponudi "mobile" program ili kućanske aparate), ima najveću prosječnu ocjenu znanja svojih djelatnika s ocjenom od čak 11,79 od mogućih 15, dok su neki djelatnici Linksa u prodaji imali 100% točnih odgovora u testiranju njihovog poznavanja IT-a.

Iako je to svega 78% točnosti, ipak je bitno bolje u odnosu na prošlu godinu, kada je najbolja ocjena maloprodajne IT trgovine u Hrvatskoj iznosila 71% točnosti.

Ono što je specifično za Links je odluka njihove uprave da u testiranje IT znanja uključi gotovo sve djelatnike, nevezano jesu li u samoj prodaji u kontaktu s kupcem, u skladištu, ili u back officeu.

Znanje ostalih retailera, odnosno maloprodajnih trgovaca koji su obuhvaćeni našim testiranjima IT znanja u Hrvatskoj je u rasponu ocjena 9 do 10,89 što svima daje prostora za rast, jer kupci su sve zahtjevniji obzirom na širinu ponude novih tehnologija i proizvođača.

Najslabije znanje prodavača je u području računalnih komponenata i njihovoj uzajamnoj kompatibilnosti, što često dovodi do nezadovoljstva kupca kada mu se ponude komponente isključivo po kriteriju "sale-outa", po kojem se većina trgovina što prije želi riješiti zaliha, ne misleći o zadovoljstvu kupaca u "post prodaji".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam