Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2012. 15:19

HAKOM 

Dowload: Preuzmite HAKOMetar za mjerenje brzine Interneta

HAKOM je pustio u rad svoj alat za mjerenje brzine širokopojasnog pristupa Internetu.

Dowload: Preuzmite HAKOMetar za mjerenje brzine Interneta

Od danas je hrvatskim korisnicima na raspolaganju aplikacija HAKOMetar koju smo nedavno najavili, čija uloga je utvrđivanje je li brzina širokopojasnog pristupa Internetu u skladu s onom koju ste ugovorili sa svojim pružateljem internetskih usluga.

Posebna zanimljivost aplikacije je u tome što rezultate mjerenja koja obavljate mogu služiti kao dokaz u eventualnom prigovoru, pa čak i u sporu protiv svojeg operatera koji vam nije isporučio ugovorenu brzinu, te ćete u tom slučaju imati potporu Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije

Brzinu pristupa Internetu svaki korisnik može samostalno ispitati s vlastitog osobnog računala, a obzirom da se radi u Java aplikaciji, morate imati instaliran Java Runtime.

Prije pokretanja aplikacije morate osigurati da je vaše računalo izravno povezano s modemom žičnom vezom, te isključiti sve uređaje koje eventualno koristite u svojoj lokalnoj mreži. HAKOM također naglašava kako se "službena" mjerenja moraju vršiti između 19 i 23 sata, jer u suprotnom neće moći uvažiti rezultate za postupke podnošenja prigovora operateru.

Valja također naglasiti da se rezultati vaših mjerenja pohranjuju na poslužitelj u CARNet mreži.

Aplikacija radi na Windows, Linux i Mac OS platformama, a možete ju preuzeti preko ove poveznice: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=1144

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam