Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.02.2014. 14:22

BitTag 

Bitcoin "markica" automatski nadograđuje tečajne razlike

U jednom londonskom dućanu već možete kupovati robu na kojoj se nalaze ovi Bitcoin "tagovi".

Bitcoin "markica" automatski nadograđuje tečajne razlike

U BoxPark dućanu u Londonu, na cijenama robe od nedavno se nalaze prototipovi BitTag uređaja, koji predstavljaju digitalne inačice markica s cijenama, te prikazuju cijenu u Bitcoinima, kao i u lokalnoj valuti.

Ovaj gadget je proizveo dizajner Samuel Fox, koji vjeruje da će se jednog dana naći na većini proizvoda koje kupujemo u dućanima, mada mu je sadašnja cijena od 40 funti (369 kn) po komadu "malo" previsoka u odnosu na standardne naljepnice i "tagove" kakve možete susresti u trgovinama.

Fox navodi kako su testovi u BoxParku pokazali da je uređaj vrlo uspješan, a jednostavnost uporabe se dopada podjednako kupcima, kao i trgovcima.

app1

Nakon što se podesi, BitTag na ekranu prikazuje ime proizvoda, cijenu u lokalnoj valuti, kao i u Bitcoinu, koja se automatski mijenja u realnom vremenu ovisno o trenutnom tečaju kriptovalute.

Upravo stoga kupac u svakom trenutku može znati kolika je točna cijena robe u Bitcoinima u trenutku dok kupuje, dok trgovac istovremeno neće nikad biti na gubitku zbog tečajnih fluktuacija.

bitTag_05

Svaki BitTag radi pomoću iPad aplikacije koja se može koristiti za određivanje postavki vezanih uz cijene ili za procesiranje transakcija, pri čemu je dovoljno prisloniti gadget na ekran.

Vidi 215 časopis

Osim na taj način, Bitcoin transakcija se može aktivirati i jednostavnim protresanjem BitTaga, što omogućuje prikaz Bitcoin QR koda na OLED ekranu i skeniranje pametnim telefonom, korištenjem standardnih aplikacija poput BlockChaina.

U svakom BitTagu se nalazi Bluetooth Low Power (BLE 4.0) čip za komunikaciju s aplikacijom, mikroprocesor sličan Arduinu, OLED ekran, akcelometar i punjiva LiPo baterija.

Ako ste u temi broja časopisa Vidi br 215 naučili ponešto o tome kako izrudariti kriptovalute, pa se spremate nešto svojih virtualnih novčića potrošiti u Londonu, ili biste u svojoj mesnici željeli BitTagirati svinjske polovice, posjetite ovu poveznicu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam