Nalazite se
Članak
Objavljeno: 21.12.2011. 13:45

RIM 

Amazon, Nokia i Microsoft žele kupiti RIM?

Nakon glasine da Amazon želi kupiti tvrtku Research in Motion, stižu vijesti o drugim zainteresiranim tvrtkama.

Amazon, Nokia i Microsoft žele kupiti RIM?

Hoće li upravna zgrada RIM-a otići u ruke Nokiji i Microsoftu?

Prije nekoliko dana pojavile su se glasine kako Amazon razmatra kupovinu RIM-a, proizvođača BlackBerry pametnih telefona i PlayBook tableta.

Nakon te informacije nije trebalo proći dugo vremena da se u Wall Street Journalu pojavi nova vijest  u kojoj se kaže kako Amazon nije jedini zainteresiran za kupnju posrnulog RIM-a, već se u igru navodno žele uključiti Nokia i Microsoft.

Mada to nigdje nije službeno potvrđeno, WSJ tvrdi kako bi Nokia i Microsoft zajednički proveli ovu akviziciju, što znači da bi sve patente RIM-a bratski podijelili, ili osnovali posebnu tvrtku koja bi proizvodila uređaje s BlackBerry OS-om.

RIM za sada ove glasine nije ni potvrdio ni opovrgnuo, no analitičari tvrtke Bloomberg kažu da je prodaja tvrtke vrlo realna opcija, obzirom da su joj dionice pale 78%, odnosno nalaze se na najnižoj vrijednosti u zadnjih 8 godina.

Dodatno ulje na vatru dolijeva glasina koja kaže kako je RIM navodno ponudio licencu za BlackBerry OS Samsungu i HTC-u.

Nadamo se kako ćemo uskoro dobiti neku službenu informaciju iz RIM-a, jer ukoliko ovo nije istina, šutnja im može samo rušiti cijene dionica, dok u suprotnom slučaju mogu postići bolju cijenu za prodaju tvrtke, jer bi dionice zasigurno skočile čim bi se saznalo da ih doista žele kupiti ovakvi veliki igrači.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam