Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.02.2017. 14:28

Podrška 

AMD Ryzen procesori s podrškom za Windows 7

AMD namjerava proizvoditi drivere za Windowse 7 koji će podržavati Ryzen.

AMD Ryzen procesori s podrškom za Windows 7

Za razliku od Intelovih Kaby Lake procesora koji imaju ekskluzivnu podršku za Windows 10 OS, AMD-ovi nadolazeći Ryzen CPU-i će podržavati i stariji, među korisnicima još uvijek najrašireniji, operativni sustav Windows 7.

Ovu informaciju donosi portal HotHardware koji tvrdi da ju je na jednoj informativnoj radionici otkrio sam AMD, mada ne kažu gdje je, kada i tko to točno potvrdio.

Obzirom da je Microsoft nedostatak podrške za starije operativne sustave u slučaju Kaby Lakea iskoristio kako bi promovirao instalaciju Windowsa 10 na računalima s Intelovim novim procesorima, gotovo je sigurno da ekipa iz Redmonda neće napraviti nikakvu iznimku u slučaju AMD-a, pa je teško vjerovati da bi radili ili certificirali drivere za Windowse 7 kako bi mu izašli u susret.

Stoga će drivere za Windowse 7 navodno izrađivati sam AMD koji je očito više od Intela svjestan da polovica PC računala u svijetu još uvijek koristi Windows 7 OS. Microsoft zapravo sam ne radi nikakve drivere osim generičkih, već ih samo certificira, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se odnositi prema AMD-ovim za operativni sustav koji mu odavno više nije u fokusu, mada će mu podršku ukinuti tek u siječnju 2020.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam