Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Pametne slušalice upravljive kimanjem glave
Članak
Objavljeno: 15.10.2015. 15:07

Elbee 

VIDEO: Pametne slušalice upravljive kimanjem glave 

Elbee slušalice omogućuju da pokretima glave uključujete player, pojačavate zvuk i mijenjate pjesme.

VIDEO: Pametne slušalice upravljive kimanjem glave

Tvrtka LBTECH na Kickstarteru je pokrenula kampanju za financiranje pametnih bežičnih slušalica pod nazivom Elbee, koje osim hadsfree razgovora i slušanja glazbe, možete koristiti za upravljanje aplikacijama na pametnom telefonu kimanjem glave i glasovnim komandama.

Prema tvrdnji proizvođača, male Elbee slušalice u sebi sadrže najbolju zvučničku tehnologiju danas dostupnu, odnosno balasirane zvučnike koji omogućuje savršenu reprodukciju zvuka s velikim frekvencijskim rasponom, što objašnjavaju u ovom videu.

 

Kako bi se omogućio čisti zvuk u svim uvjetima, svaka slušalica sadrži napredni algoritam za poništavanje buke (noise cancelation) i dva mikrofona.

Za pokretanje slušalica možete koristiti glasovnu komandu "Ok Elbee", kojom aktivirate glasovnog asistenta (Siri, Google Now), no nama se zanimljivijom čini značajka upravljanja kimanjem glave. To znači da pokretom glave prema nazad uključujete slušalicu, okretanjem lijevo i desno pojačavate ili stišavate zvuk, a kimanjem prema naprijed mijenjate pjesme. To omogućuju ugrađeni senzori blizine i pokreta, koje su također uspjeli uglaviti u ove male slušalice pored zvučničko-mikrofonskog sustava i punjive Li-Ion baterije od 100 mAh, koja bi vam s jednim punjenjem trebala dostajati za više od 3 sata slušanja glazbe. 

Ako crowdfunding kampanja na Kickstarteru kojom žele skupiti 250.000 dolara bude uspješna, do svojih ćete Elbee slušalica doći ako uplatite 149 dolara (994 kn). 

Izvor: Kickstarter

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam