Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Od Dubaija do Abu Dhabija za 12 minuta
Članak
Objavljeno: 08.11.2016. 16:09

Hyperloop One 

VIDEO: Od Dubaija do Abu Dhabija za 12 minuta

Hyperloop One potpisao ugovor s Dubaijem za provođenje studije o mogućnosti uvođenja nadzvučnog vlaka.

VIDEO: Od Dubaija do Abu Dhabija za 12 minuta

Čelnici tvrtke Hyperloop One i dalje putuju svijetom kako bi čelnicima raznih država predstavili projekt nadzvučnog vlaka koji bi trebao revolucionizirati kopneni prijevoz robe i putnika, te su već sklopili neke ugovore o prvoj fazi razvoja i istraživanja.

Njihov najnoviji uspjeh o kojem su se pohvalili na svojoj Facebook stranici odnosi se na potpisivanje ugovora s ministarstvom prometa Dubaija, čiji čelnici su Hyperloopu One dali zeleno svjetlo za provođenje istraživanja o mogućnosti uvođenja nadzvučnog vlaka na linijama između Dubaija i Abu Dhabija, te drugih Emirata, kao što možete vidjeti u ovom videu.

HyperLoop One kaže da bi putovanje između Dubaija i Abu Dhabija brzinom od 1220 km/h trajalo samo 12 minuta, za razliku od vožnje cestom koja traje više od sata.

Hyperloop One 2

Kako bi sve ostalo u duhu Dubaija kao tehnološki najnaprednijeg grada na svijetu, ugovor je potpisan u najvišoj zgradi na svijetu, neboderu Burj Khalifa.

Studiju o izvodivosti ovog projekta Hyperloop One će provesti u suradnji s tvrtkama McKinsey & Co. i Bjarke Ingels Group (BIG).

Imamo osjećaj da Dubai ima veliku mogućnost postati prvi grad na svijetu koji će dobiti Muskov futuristički prijevozni sustav.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam