Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Impresivni robo-psić Boston Dynamicsa
Članak
Objavljeno: 10.02.2015. 15:35

Spot 

VIDEO: Impresivni robo-psić Boston Dynamicsa

Novog robota možete izvoditi u šetnju bilo kakvim terenom, pa čak i šutati nogom bez posljedica.

VIDEO: Impresivni robo-psić Boston Dynamicsa

Ekipa iz Googleove "robotske akvizicije" Boston Dynamics, u pauzi izrade velikih vojnih robota, ulovila je vremena za napraviti smanjenu inačicu AlphaDogBigDog robota koji će jednog dana služiti kao transporteri opreme i vojnika, te četveronožni terminatori na bojišnicama širom svijeta.

Ovaj robot pod nazivom Spot kreće se impresivnom lakoćom po svim vrstama terena, brdima, stepenicama, trči galopom i kasom, te posjeduje napredni sustav za automatsku stabilizaciju koji mu omogućuje da ga šutnete nogom iz sve snage, a on se odmah pribere i nastavi šetnju, pa bi jednog dana mogao dostavljati male pošiljke i poruke kroz neprijateljsku vatru. 

Obzirom da je opremljen električnim motorom i pametnom hidraulikom koja mu omogućuje savršen rad nogu, novi robot je znatno tiši i okretniji od svoje velike braće, bez obzira što je težak nemalih 80 kg.

Boston Dynamics se jako ponosi svojim novim robotom za kojeg kažu da je najsposobniji od svih njihovih pametnih strojeva koje razvijaju za ratove budućnosti. 

Rekli bismo da je sve OK dok se ne buni kada ga šutate, ali će biti gadno kada počne gristi. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Robot Boston Dynamics spot
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam