Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: 3D printer za sladoled
Članak
Objavljeno: 17.07.2014. 14:34

MIT 

VIDEO: 3D printer za sladoled

Ovo je gadget koji bismo definitivno voljeli isprobati u ove vruće dane.

VIDEO: 3D printer za sladoled

Kada god pomislimo kako smo već čuli za sve moguće primjene tehnologije 3D printanja, netko nas uvijek iznenadi. Nakon printanja avionskih krila, dijelova tijela, kuća, čokoladnih poslastica, dolazi nam i printer koji može izrađivati objekte od sladoleda.

Ovaj 3D printer djelo je studenata MIT-a, Kylea Hounsella, Kristine Bunker i Davida Donghyuna Kima, koji su pod mentorstvom profesora Johna Harta, modificirali jedan Solidoodle printer, postavili ga u zamrzivač, te pomoću tekućeg dušika i kompresora omogućili izradu raznih čvrstih struktura apliciranjem sloja po sloj sladoleda.

Nakon više pokušaja i pogrešaka, studenti su otkrili da se najbolji rezultati mogu postići ekstruderom od jedne osmine inča koji brzinom od 16 mm u sekundi aplicira slojeve sladoleda debljine od 4 mm, kako bi proizveo ukusan sladoled unikatnog izgleda za 15 minuta.

Kao što možete vidjeti u videu dolje, ovo je još daleko od toga da vam počne izrađivati biste superheroja ili omiljenih političarki u pravoj veličini, no ne bismo se bunili da uključe i nas u ugađanje printera, te pozovu na crash test sladoleda. 

Izvor: 3Dprint.com

Vezani sadržaji
Ključne riječi MIT sladoled 3D printer
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam