Nalazite se
  • Pop Tech
  • Hrvatski e-auto službeno vozilo Formule E
Članak
Objavljeno: 04.07.2014. 10:48

Rimac Concept One 

Hrvatski e-auto službeno vozilo Formule E

Na utrkama električnih formula Rimčev automobil će se koristiti za inspekcije staza.

Hrvatski e-auto službeno vozilo Formule E

Ove godine, točnije 13. rujna, u Pekingu će započeti prva utrka Formula E natjecanja, odnosno električnih Formula 1, čime će svijet auto sporta dobiti jednu novu ekološku komponentu.

Obzirom da su svi trkaći bolidi električni, organizatori su zaključili da bi i direktor utrke koji vrši inspekcije staza, trebao posjedovati električni automobil, a kako bi to vozilo bilo čim atraktivnije, uskočila je tvrtka Rimac Automobili, čiji će Concept_One dobiti tu čast da postane službenim vozilom Formula E natjecanja, što je veliko priznanje Mati Rimcu, njegovoj tvrtci, pa i Hrvatskoj. 

Formula-E-6

Rimac Concept_One ponudit će iste performanse kao i bolidi, jednosjedi Formule E. Do sada je već poznato kako Rimac Concept_One na svakom kotaču ima po jedan pogonski sklop koji se sastoji od vrlo moćnog permanentnog magnetskog sinkronog elektromotora i mjenjačke jedinice. Svaki kotač može samostalno ubrzavati i kočiti u djeliću sekunde, a ukupna snaga koja se prenosi na cestu je fantastičnih 1088 KS, a maksimalni okretni moment od čak 1600 Nm kontrolira se uz pomoć Rimac-All-Wheel-Torque-Vectoring Systema. Motor se vrti do 6500 okretaja, a okretni moment uvijek je dostupan.

Alejandro Agag - CEO Formula E, Frank Kanayet - FIA shareholder and Rimac Automobili investor, Mate Rimac - CEO Rimac Automobilia

Alejandro Agag - CEO Formula E, Frank Kanayet - FIA dioničar i jedan od najbogatijih Kolumbijaca, te Mate Rimac - CEO Rimac Automobili.

 

Izvršni direktor Formule E Alejandro Agag (CEO) jako je sretan što će raditi s inovativnom tvrtkom poput Rimčeve. Smatra kako je Concept_One fantastičan primjer moderne tehnologije kojim će se navijačima na trkaćim natjecanjima pokazati potencijal električnim automobilima. 

Izvor: Vidiauto

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam