Nalazite se
  • Pop Tech
  • Desktop 3D printer radi s aluminijem
Članak
Objavljeno: 12.11.2013. 11:06

Vader 

Desktop 3D printer radi s aluminijem

Na tržištu će se uskoro naći 3D printer koji izrađuje predmete ubrizgavanjem tekućeg metala.

Desktop 3D printer radi s aluminijem

Ovih ste dana na našem portalu mogli vidjeti prvi metalni 3D isprintani pištolj. Tvrtka koja ga je proizvela rekla je kako ne vidi nikakvu opasnost za zlouporabu, obzirom da se takvo oružje ne može izraditi kućnim desktop printerima, već isključivo skupim industrijskim strojevima za 3D sinteriranje.

Rekli bismo da su se malo prevarili, jer je tvrtka Vader ovih dana prikazala prototip svojeg desktop 3D printera (slika gore) koji bi se uskoro trebao naći na tržištu, koji umjesto topljenjem plastičnih materijala, predmete izrađuje taljenjem metala, konkretno aluminija, koji potom dodaje sloj po sloj dok sve dok ne izradi gotov objekt.

Drugim riječima, ovo je prvi kućni printer koji će vam omogućiti izradu metalnih objekata, u što dakako mogu spadati i dijelovi vatrenog oružja.

Vaderovi 3D printeri na aluminij u početku će se prodavati od 20.000 dolara (najmanji desktop model), pa sve do 100.000 dolara koliko će koštati printer koji će moći izrađivati znatno veće predmete (slika dolje).

Vader veliki printer na aluminij

Tvrtka navodi kako im je krajni cilj proizvesti "metalni" 3D printer koji će koštati manje od 10.000 dolara (56.877 kn), koji bi se na tržištu trebao naći kroz dvije ili tri godine.

Drugim riječima, toliko nam vremena preostaje dok svi ne počnu izrađivati svoja metalna oruđa i oružja, uključujući pištolje i puške.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam