Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Roboti Pepperi će u Japanu voditi dućan teleoperatera
Članak
Objavljeno: 27.01.2016. 14:45

Počelo je! 

Roboti Pepperi će u Japanu voditi dućan teleoperatera

Nakon što je uspješno započela prodaju Pepper robota, japanska tvrtka će ih isprobati u dućanu gdje će biti jedini prodavači.

Roboti Pepperi će u Japanu voditi dućan teleoperatera

U posljednje vrijeme sve češće slušamo predviđanja koja govore da će nam roboti do kraja desetljeća preoteti hrpe poslova, pa se ne bismo začudili da se ponovi situacija iz 19. stoljeća kada su neki ljudi razbijali strojeve za tkanje misleći da će zbog njih završiti na ulici.

Kao što se do sada uvijek pokazalo, nova tehnologija zapravo nikad nije uzimala posao ljudima, već je stvarala nova radna mjesta i nove vrste poslova, pa vjerujemo da će tako biti i s robotima, jer će ih netko između ostaloga morati dizajnirati, servisirati, održavati, opremati softverom i tako dalje.

Stoga se nadamo da vas nećemo učiniti paranoičnim kada kažemo da je japanski teleoperater SoftBank Mobile, upravo objavio da će u Tokiju otvoriti prvi dućan u kojem će raditi isključivo njegovi "Pepper for Biz" roboti koje je razvio u suradnji s tvrtkom Aldebaran Robotics. Valja naglasiti da će robotski dućan zasad raditi samo u razdoblju od 28. ožujka do 4. travnja, jer se radi isključivo o testiranju uslužnih robota u radnom okruženju. 

Softbank navodi da će Pepperi u dućanu razgovarati s mušterijama, predstavljati i nuditi razne modele, tarife, uređaje i usluge, te će biti osposobljeni da klijenti s njima potpišu ugovore za sve teleoperaterske usluge kakve nude i "živi" prodavači.

Inače, kada je krajem prošle godine SoftBank objavio početak prodaje Pepper for Biz robota putem predbilježbi, prikupili su više od 1.000 narudžbi u samo jednoj minuti, što je očiti znak da su jako zanimljivi poslodavcima, posebice u Japanu, "domovini" robota. 

Izvor: SoftBank

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam