Nalazite se
Članak
Objavljeno: 07.01.2016. 11:06

CES 2016 

Što nam znači legalno gledanje Netflixa u Hrvatskoj

Globalna dostupnost Netflixa očito ne znači automatski da će na svim tržištima biti dostupni svi sadržaji.

Što nam znači legalno gledanje Netflixa u Hrvatskoj

Na CES 2016. sajmu u Las Vegasu Netflix je objavio da njegov servis za streaming TV i video sadržaja postaje dostupan globalno, odnosno u 190 država među kojima se nalazi i Hrvatska, pa se putem ove poveznice već sada možete registrirati, vidjeti kako funkcionira i gledati sve sadržaje besplatno mjesec dana, nakon čega se možete odlučiti za jedan od modela godišnjih pretplata koji se nalaze u ponudi. Ukoliko želite koristiti Netflix na 4 uređaja u UHD razlučivosti, plaćati ćete ga 11,99 eura mjesečno, dok ćete za jedan HD uređaj plaćati 9,99 eura, odnosno 7,99 za gledanje u SD razlučivosti, također na samo jednom uređaju.

Mada nam ovo djeluje kao prilično zanimljiva vijest, prvi korisnici koji su isprobali legalni "hrvatski" Netflix, a imaju iskustva s "ilegalnim", otkrili su da u ponudi nema brojne sadržaje koji su se nalazili na originalnom servisu, pa tako za neke žanrove filmova u ponudi imate po tridesetak naslova, umjesto više stotina ili tisuća koji bi trebali biti dostupni.

Ista stvar je i s TV serijama, koje spadaju među najpopularnije sadržaje Netflixa, pa će vas vjerojatno razočarati podatak da u Hrvatskoj za sada ne možete gledati čak ni trenutno najpopularniju njihovu seriju House of Cards, kao ni najmanje desetak drugih TV franšiza, među kojima je i Sherlock.

Pored toga, mnogim hrvatskim korisnicima vjerojatno se neće dopasti ni podatak da sadržaji na Netflixu nemaju hrvatske titove, pa bi se moglo reći da u sadašnjem obliku hrvatski Netflix nije "pravi" Netflix, jer ne nudi puno toga što smo očekivali. Dakako to ne znači da će ovakva situacija biti zauvijek, jer se Netflix tek pojavio službeno u našim krajevima, pa možda uskoro omoguće pristup većim količinama sadržaja, a vjerujemo da će i tiltovi stići prije ili kasnije. Možda čekaju da vide koliko će se Hrvata inicijalno pretplatiti na uslugu, pa će shodno lovi koju dobiju od nas kreirati i ponudu. 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam