Nalazite se
  • Lifestyle
  • VIDEO: Astronaut snimio čitav album u svemiru
Članak
Objavljeno: 10.08.2015. 11:01

Svemirska glazba 

VIDEO: Astronaut snimio čitav album u svemiru

Space Oddity nije jedina pjesma koju je Chris Hadfield otpjevao na ISS-u.

VIDEO: Astronaut snimio čitav album u svemiru

Mnogi glazbeni kritičari za neku originalnu glazbu znaju reći da zvuči kao nije s ovog planeta. No jedini glazbenik koji to može za sebe reći s punim pravom je Chris Hadfield, astronaut i bivši zapovjednik ISS-a, koji je prije dvije godine uveseljavao svijet svojim kuharskim receptima iz svemira, edukativnim video filmovima o recikliranju mokraće u vodu za piće, te pjesmom Space Oddity, koju je odsvirao, otpjevao i snimio na međunarodnoj svemirskoj postaji uz pomoć orkestra i studija na Zemlji.

Kako stvari stoje, brkati Kanađanin nije otpjevao samo tu pjesmu, već je na ISS-u snimio čitav glazbeni album pod nazivom Space Sessions: Songs From A Tin Can, koji ovih dana kreće u prodaju u obliku digitalnog downloada, CD-a i vinilne ploče.

Chris_Hadfield_Space_Sessions_Songs_From_a_Tin_Can

Na albumu se nalazi njegovih 11 autorskih pjesama, te bonus pjesma Space Oddity, a svi tekstovi su inspirirani putovanjem i boravkom u svemiru.

Povodom izlaska albuma, Chris je izdao i ovaj video s pjesmom Feet Up, a cilj mu nije, kako kaže, "osvajati top ljestvice, već je uloga albuma još malo promovirati svemirska istraživanja". Za to nema boljeg načina od opisivanja svojih iskustava, razmišljanja i emocija tijekom misije na ISS-u.

Bez obzira što mislili o samoj glazbi, činjenica je da ovog čovjeka i dalje obožavamo.

Izvor: Chris Hadfield

Vezani sadržaji
Ključne riječi ISS svemir Chris Hadfield album
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam