Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.09.2011. 15:24

Nokia 

Nokia traži novu melodiju

Ukoliko imate malo smisla za komponiranje, probajte kreirati novu inačicu prepoznatljive melodije Nokije i zaradite 10 tisuća dolara.

Nokia traži novu melodiju

Nokia je ovih dana objavila natječaj za novu inačicu popularne melodije koju dobijete kao "defaultnu" svaki puta kada kupite neki njihov telefon.

Originalnu melodiju koja je prvi puta postavljena u seriju 2100 nokijinih telefona 1994. godine, komponirao je španjolski gitarist i kompozitor Francisco Tárrega još davne 1902. godine, pod nazivom Gran Vals.

Senjor Terrega nije mogao niti sanjati da će se njegova melodija slušati više od milijardu puta dnevno, kako se procjenjuje.

Natječaj koji je Nokia pokrenula u suradnji s tvrtkom AudioDraft ima vrlo jednostavne propozicije. Možete eksperimentirati sa svim mogućim zvukovima, ubacivati note i tonove koji ne postoje u originalu, obraditi pjesmu do granica neprepoznatljivosti, bitno je samo da vaša melodija bude svježa, originalna i da se dopadne čim većem broju glasača na službenoj stranici natječaja, gdje možete postavljati svoje melodije, slušati tuđe, ili samo glasati.

Najboljih pet melodija predloženih od posjetilja stranice, te najboljih pet koje će predložiti žiri Nokije ući će u finale, nakon čega će stručni žiri odlučiti tko će osvojiti prvu nagradu od 10.000 dolara (54.209 kn), odnosno čija će melodija u sljedećih nekoliko godina svirati sa svakog telefona jednog od najpoznatijih proizvođača mobitela na svijetu.

Osim glavne nagrade, Nokia će podijeliti i pet utješnih nagrada po 1.000 dolara.

Ukoliko se odlučite slati svoje melodije na nokijin natječaj, voljeli bismo da ih podijelite s nama ostavljanjem linkova u komentarima ove vijesti.

VIDEO

Službeni video iz kojeg možete vidjeti kako i zašto je pokrenut ovaj natječaj za novu inačicu službene nokijine melodije.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam