Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.02.2017. 13:42

Novo ime 

Tesla izbacio Motors iz svojeg imena

Novo ime bi trebalo upućivati da izrada automobila više nije u prvom planu.

Tesla izbacio Motors iz svojeg imena

Elon Musk i ekipa odlučili su promijeniti ime tvrtke Tesla Motors, odnosno izbaciti riječ Motors iz imena, pa će se tvrtka sada zvati samo Tesla Inc.

Ovaj potez nije previše neočekivan, obzirom da je Tesla Motors kupio tvrtku Solar City, lansirao Powerwall i Solar Roof sustave za prikupljanje, pohranu i konvertiranje sunčeve energije u električnu, pa se želi na određeni način malo distancirati od imena koje upućuje da se radi o proizvođaču automobila.

Musku je poslovanje s tim sustavima sve više u glavnom fokusu, te očito želi da čitav biznis bude pod istom kapom (imenom), pa mu je riječ Motors u imenu postala suvišna.

Tesla ovim potezom pomalo kopira Apple koji je 2007. godine iz imena odbacio riječ Computer zbog širenja poslovanja na gadgete (čitaj iPhone).

Tesla sada želi postati najveća tvrtka na svijetu u domeni zdrave energetike, pa bismo uskoro mogli vidjeti njihove nove proizvode poput super učinkovitih vjetroturbina i baterija namijenjenih industriji, no električni automobili i sustavi pametne vožnje će i dalje biti veliki dio čitave priče.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam