Nalazite se
Članak
Objavljeno: 11.03.2011. 17:37

Pobuna u Nadzornom odboru 

MOL provodi samovolju u Ini

Nezadovoljan događajima u našoj naftnoj kompaniji, član Nadzornog odbora Ine Damir Vanđelić uputio je pismo predsjedniku uprave Zoltanu Aldottu. U njemu traži hitno hitno rješavanje niza otvorenih pitanja i nepovoljnih praksi, doznaje Energetika-net.com.

MOL provodi samovolju u Ini

Pismo je poslano na niz relevantnih imena u MOL-u i Ini, ali reakcije iz MOL-a zasad nema.

Vanđelić je upozorio da je Inin financijski izvještaj za 2010. godinu objavljen na Zagrebačkoj burzi i prezentiran medijima prije nego što je raspravljen na nadzornom odboru. Također, predstavnicima NO-a nije dana mogućnost da raspravljaju s revizorom izvješća, iako upravo to tijelo revizoru daje punomoć za rad.

Također upozorava da Ina komunicira s javnošću o svojim kapitalnim investicijama, iako nadzorni odbor još nije raspravio poslovni plan za tekuću godinu. Razlog tome jest što im ga uprava nije predočila, što može biti protumačeno kao pritisak na NO i stvaranje nepoželjne i konfliktne atmosfere.

Navodi se i slučaj preglasavanja Ininih članova u Upravi. Naime, Ivan Krešić, Niko Dalić i Davor Mayer zatražili su da im se omogući da prisustvuju sastancima Odbora izvršnih direktora, ali ih je u toj namjeri onemogućio predsjednik uprave Zoltan Aldott, čijim je glasom, uz dva MOL-ova glasa u upravi, nadglasana hrvatska trojka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam