Pobjednici 2010

VIDI WEB TOP 100 jedinstveni je natječaj, koji je pokrenut radi promocije i afirmacije hrvatskog weba, ali i weba kao naprednog rješenja za postizanje globalne konkurentnosti i napretka društva u cjelini. Već 12 godina zaredom časopis VIDI okuplja više od 100 medijskih stručnjaka iz gotovo isto toliko hrvatskih, a od ove godine i regionalnih redakcija koji su odlučivali o najboljim web stranicama za 2010 godinu.

Ove godine ocjenjivalo se 2.245 web stranica, servisa, kampanja te po prvi puta nakon višegodišnjeg inzistiranja i zamolbi mnogih web servisa izvan Hrvatske i web stranice s prostora bivše države, dakle, cjelekupne regije.

Kod velike većine nominiranih stranica vidljiva je uporaba naprednih web tehnologija, a prisutan je i visok standard grafičkog dizajna, razrađenog suvremenog koncepta prezentacije sadržaja te praćenja općih trendova, zbog čega nije bilo lako izdvojiti samo 10 najboljih u svakoj kategoriji. Budući da o pobjednicima odlučuje nijanse, a zadatak je izabarati samo 100 najboljih za 2010. godinu, predstavit ćemo vam samo onih naj-naj 100 (+10 regionalnih), iako naravno i mnoge druge nominirane stranice zaslužuju pohvalu.

Dakle, predstavljamo Vam najbolje web stranice  koje je ocenjivački odbor istaknuo kao vrlo kreativne, sadržajne i interaktivne te ih možete pogledati u nastavku… Uživajte u pregledavanju i vidimo se na izboru VIDI WEB TOP 100 za godinu 2011.

Korporativne stranice

Mediji, novosti, oglasnici

Vladine organizacije i državne institucije

Znanost, obrazovanje, kultura

Mobilni web

Zabava, moda, glazba

Blogovi

Web promocija

Turizam i putovanja

Sport, zdravlje, prehrana

ex U

[ Kliknite ovdje i pogledajte knjigu najboljih - ovogodišnji VIDI katalog ]