Žiri je odlučio o najboljim hrvatskim stranicama. Pogledaj pobjednike.

Riječ organizatora

Premalo

Neke hrvatske tvrtke imaju stranice kojih se ne bi postidjele niti najveće svjetske korporacije. Nažalost, takvih je premalo

piše: Robert Slavečki, suosnivač Vidi Awardsa (robert.slavecki@vidi.hr)

Nije da Hrvatska nema kvalitetnih web stranica. Nije da nemamo kvalitetnih, uzornih visokotehnoloških tvrtki koje izvoze na najzahtjevnija svjetska tržišta. Isto tako, činjenica je da imamo i visokokonkurentne neinformatičke firme koje itekako razumiju i pametno investiraju u ICT kako bi bile konkurentnije i profitabilnije. Međutim.

Svega je toga premalo.

I to ne u usporedbi s naprednim zemljama svijeta poput Finske, Njemačke ili Japana, već u usporedbi sa zemljama naše regije – Slovenijom, Češkom, Mađarskom...

Neke hrvatske tvrtke imaju web stranice kojih se ne bi postidjele niti najveće svjetske korporacije. Nažalost, takvih je tvrtki u Hrvatskoj premalo.

Hrvatska ima i visokoinovativne hi-tech firme koje razvijaju i proizvode hardver i softver kao da se ne nalaze negdje na zagrebačkoj Trešnjevci već u Silicijskoj dolini. Međutim, želi li Hrvatska biti konkurentna, ne samo na području ICT-a, već i onima proizvodnje hrane, turizma ili logistike, takvih bismo tvrtki doslovno trebali imati tisuću puta više.

Naša sadašnja misija u Vidi Awards natječajima nije nagrađivanje najboljih visokotehnoloških projekata – to je samo "usputna radnja". Misija je promocija takvih domaćih hi-tech firmi i stvaranje klime da za deset godina u našoj zemlji imamo na desetke tisuća visokokonkurentnih, izvoznih ICT kompanija.