Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • VIDEO: eVscope je 100 puta jači od klasičnog teleskopa
Članak
Objavljeno: 05.11.2017. 11:08

eVscope 

VIDEO: eVscope je 100 puta jači od klasičnog teleskopa

U samo nekoliko dana u sustavu crowdfundinga na Kickastarteru eVscope je prikupio više od milijun dolara.

VIDEO: eVscope je 100 puta jači od klasičnog teleskopa

Tvtka Unistellar na CES 2017 sajmu je ove godine prvi puta predstavila novu vrstu kompaktnog teleskopa i za njega osvojila Innovation Award nagradu u kategoriji Tech For a Better World.

Tijekom proteklog ljeta teleskop su promovirali širom Europe i SAD-a kako bi čim većem broju ljudi mogli demonstrirati njegovu učinkovitost, pa je nakon nedavnog postavljanja u sustav crowdfundinga na Kickstarteru, projekt vrlo brzu skupio više od milijun dolara.

eVscope 2

Korištenjem tehnologije koju nazivaju Enhanced Vision Technology, eVscope akumulira svjetlo i može postići snagu prikupljanja svjetla poput teleskopa koji su deset puta veći u promjeru, što vam omogućuje da vidite nebule u boji, galaksije udaljene milijunima svjetlosnih godina, daleke planete i objekte koji su previše zamućeni kada se gledaju običnim, čak i većim teleskopom.

Zahvaljujući ugrađenim senzorima, GPS-u i internoj mapi od milijuna zvijezda, eVscope može prepoznati i usmjeriti se ka bilo kojem nebeskom objektu, pa će vam astronomija postati lagana i informativna, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Pored svega toga, zahvaljujući partnerstvu Unistellara sa SETI institutom i mogućnosti povezivanja s aplikacijom na pametnom telefonu, korisnici svojim gledanjem neba mogu dati doprinos kampanjama astronomskih događaja koje su od posebne važnosti znanstvenicima, koji će s eVscope teleskopa dobivati dragocjene podatke.  

Ako eVscope naručite preko Kickastartera, dobit ćete ga u "early bird" ponudi za 1299 dolara (8.389 kn) što je za 700 dolara manje od cijene koja će mu biti u trgovinama.

Ako otkrijete neki novi komet možete ga slobodno nazvati VIDI pa ćemo vas nagraditi godišnjom pretplatom.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam