Nalazite se
Članak
Objavljeno: 24.03.2018. 13:03

Spacecraft AR 

Nova AR aplikacija dovodi Marsov rover u vašu sobu

Besplatnu AR aplikaciju razvili su NASA i Google pomoću ARCore tehnologije.

Nova AR aplikacija dovodi Marsov rover u vašu sobu

NASA-in JPL laboratorij u suradnji s Googleom lansirao je novu Spacecraft AR aplikaciju koja koristi Googleovu ARCore tehnologiju za stvaranje i pozicioniranje virtualnih 3D modela NASA-inih robotskih letjelica i rovera u vaše prostore.

To znači da vam se sada pruža prilika da na bilo koju ravnu površinu smjestite detaljni 3Di model Curiosity rovera visoke rezolucije, a potom ga istražujete sa svih strana ili se slikate pored njega direktno iz aplikacije. Kada uperite kameru u željeni prostor, aplikacija će detektirati ravnu površinu, čime će vam omogućiti smještanje rovera na pod ili stol.

SpacecraftAR_2018-03-28-161925

Aplikacija vam nudi mogućnosti promatranja i istraživanja Zemlje, Marsa i drugih planeta, odabir brojnih misija i NASA-inih letjelica. Ukoliko u svom prostoru imate dovoljno mjesta, jednim pritiskom gumba možete smjestiti rovere i letjelice prave veličine na pod, a one za sada uključuju Curiosity Mars rover, Juno, Cassini i Voyager letjelice, no NASA namjerava dodavati i druge.

Spacecraft AR aplikacija je za sada dostupna samo za Android uređaje, a možete ju preuzeti ovdje. Moramo vas samo upozoriti da aplikacija za sada podržava prilično sužen broj modela telefona, odnosno samsungove flagshipe od Galaxya S7 na dalje, LG V30, LG V30+, Asus Zenfone AR, Google Pixel, Pixel XL, Pixel 2, 2 XL te OnePlus 5.

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA aplikacija AR Spacecraft AR
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam