Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • NASA želi vaš glas za najljepše svemirsko odijelo
Članak
Objavljeno: 29.03.2014. 09:54

Svemirski fashion 

NASA želi vaš glas za najljepše svemirsko odijelo

Američka svemirska agencija će proizvesti novo svemirsko odijelo prema glasovima "birača".

NASA želi vaš glas za najljepše svemirsko odijelo

NASA bi uskoro trebala predstaviti novo svemirsko odijelo Z-2, koje će naslijediti Z-1 prototip koji su mnogi uspoređivali sa svijetom igračaka, stripova i crtanih filmova Buzz Lightyear franšize, mada ga je Time Magazine proglasio najboljom inovacijom 2012. godine. To odijelo posjeduje nekoliko originalnih rješenja, poput otvora za spajanje na letjelice i vozila, što astronautima uvelike olakšava i ubrzava oblačenje i svlačenje.

bio

Za razliku od Z1 odijela koje je mekano, NASA traži da Z2 bude tvrdo i otporno na udarce. Tako su nastala tri dizajna koji zadovoljavaju NASA-ine tehničke standarde, dok je izbor o konačnom izboru modela prepušten svim posjetiteljima njihove stranice, na kojoj i vi možete glasati za onaj koji vam se najviše sviđa.

tech

Modeli se razlikuju isključivo po dizajnu, pa je ovo zapravo "svemirski fashion izbor", a svako odijelo se temelji na vlastitom uzoru iz prirode ili života.

Na primjer, jedno među njima pod nazivom Biomimicry, posjeduje svjetla koja imitiraju bioluminiscenciju podvodnih životinja i dizajnom podsjeća na ribe i reptile, dok Technology model predstavlja nadogradnju klasičnog NASA-inog "skafandera" sa žicama i patchevima, dok je "Trends in Society" inspiriran sportskom odjećom i nosivim gadgetima.

trend

Svoj glas za svemirsko odijelo koje će biti spremno za lansiranje u svemir u studenom 2014. možete dati na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam