Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.04.2018. 12:41

Aurora Station 

Luksuzni hotel u svemiru 2021

Američki startup tvrdi da će ako sve bude prema planu, prve goste primati od 2022. godine.

Luksuzni hotel u svemiru 2021

Američki startup Orion Span, predstavio je svoje planove gradnje svemirskog hotela pod nazivom  Aurora Station, koji bi trebao biti lansiran u svemir 2021. godine, dok će prve turiste ugostiti 2022.

Orion Span navodi da će vas 12-dnevni boravak u njihovom svemirskom hotelu koštati 9,5 milijuna dolara, što nije malo, ali je još uvijek puno manje od iznosa koje su plaćali svemirski turisti na ISS-u od 2001. do 2009. godine (između 20 i 40 milijuna dolara).

Valja reći da su inženjeri Orion Spana već radili u svemirskoj industriji, a neki među njima su zaslužni za dizajn i operativnost Međunarodne svemirske postaje ISS.

Aurora Station 2

Tvrtka namjerava hotel izraditi potpuno sama, a gradit će ga u Houstonu, dok će softver potreban za njegovu funkcionalnost razvijati njezini developeri u Bay Area.

Aurora Station će biti veličine kabine u privatnom mlažnjaku, odnosno imat će 160 m2 prostora veličine od 13,3 X 4,3 metra, a orbitirati će oko Zemlje na visini od 320 km. Orion Span još ne otkriva planove o tome s čijom će raketom biti lansiran. 

Obzirom da će dizajn biti modularan, s vremenom će hotel rasti i dobivati nove module za boravak, istraživanja i zabavu.

Aurora Station

Ako se želite predbilježiti za 12 dana boravka u svemiru možete uplatiti kaparu od 80.000 dolara, a uoči leta morat ćete proći tromjesečni trening program. Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Ovo nije prvi projekt "svemirskog hotela" za koji smo čuli, jer Bigelow Aerospace i još neki igrači imaju slične ideje poput Orion Spana, pa ćemo vidjeti kome će prvom stići gosti.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam