Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • Lansiranjem satelita Asgardia postala svemirska nacija
Članak
Objavljeno: 08.12.2017. 14:49

Asgardia 

Lansiranjem satelita Asgardia postala svemirska nacija

Prvi satelit svemirske nacije uspješno se smjestio u nižu Zemljinu orbitu.

Lansiranjem satelita Asgardia postala svemirska nacija

Svemirska nacija Asgardia koju je osnovao ruski milijarder i znanstvenik Igor Ashurbeyli, uspješno je u nižu Zemljinu orbitu dovela satelit Asgardia-1, koji je u svemir lansiran iz Wallops Flight Facilitya u Virginiji raketom Antares. Satelit se nalazio se u Orbital ATK Cygnus letjelici kojom je stigao na Međunarodnu svemirsku postaju ISS iz koje je lansiran i upućen u Zemljinu orbitu.

66b0b38b-0ac3-4dca-adb8-f3b0c177b4f0

Lansiranjem prvog satelita Asgardia je uspostavila "prvi suvereni teritorij" u svemiru i zadovoljila posljednji uvjet koji je tražio UN da bi se mogla priznati kao suverena država. Prema povelji UN-a država može zatražiti svoj suverenitet nakon što izda svoj Ustav, osnuje vladu, uvede valutu i uspostavi suvereni teritorij. Asgardijski ustav je UN već prihvatio, kao i kriptovalutu Solar kao valutu, koja je registrirana u Uredu Europske unije za intelektualna prava, dok se vlada nalazi u osnivanju.

753ba58a-8e10-4684-82ba-9e7a0fb0866f

Unutar satelita Agardia-1 nalazi se disk s 500 MB podataka s porukama i slikama državljana Asgardije.

Plan osnivača Asgardije je da se u svemiru grade orbitalne postaje, pogoni za rudarenje na asteroidima i štit koji će čuvati Zemlju od opasnih objekata iz svemira. Prvi korak ka tom cilju simbolično je učinjen lansiranjem satelita, a kada će u svemir stići prvi državljanin još nije poznato. Do sada je državljanstvo Asgardije zatražilo više od pola milijuna ljudi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Satelit Asgardia Asgardia-1
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam