Nalazite se
  • Sci Tech
  • Svemir
  • Galerija: NASA objavila slike na temu filma Gravitacija
Članak
Objavljeno: 03.03.2014. 13:29

Gravitacija 

Galerija: NASA objavila slike na temu filma Gravitacija

NASA je uoči dodjele Oskara objavila set impresivnih fotografija kao podršku filmu Gravitacija.

Galerija: NASA objavila slike na temu filma Gravitacija

Američki blockbuster Gravitacija (Gravity) možda nije odnio nagradu za najbolji film godine, no možemo ga proglasiti najvećim pobjednikom dodjele najprestižnijih svjetskih filmskih nagrada, jer je pobijedio u čak 7 kategorija, uključujući i onu za najboljeg redatelja, pa će Alfonso Cuarón svoju vitrinu uljepšati čuvenim zlatnim kipićem.

Uoči dodjele nagrada NASA nije skrivala svoje favoriziranje ovog filma, pa je objavila čitav set impresivnih fotografija koji je nazvala "Gravity' - NASA's Real-Life Images from Space". 

U toj galeriji se nalaze doista fantastične fotografije koje su nastale u orbiti Zemlje, pa ćete po prvi puta moći vidjeti neke doista raritetne prizore svemirskih šetnji, Zemlje, Međunarodne svemirske postaje ISS, koji djeluju poput filmskog seta iz Gravitacije, "osim" što su 100% autentični.

U videu dolje, NASA je ujedno objavila i čestitku filmu Gravitacija koju su snimili članovi trenutne posade svemirske postaje, što znači da je i njima ovo posebno zanimljiv film, usprkos mišljenjima mnogih (uključujući i nas), koji smatramo da je film previše bajkovit i u najmanju ruku nerealan (čitaj naivan), mada se mora priznati da vizualno izgleda doista impresivno.  

Izvor: NASA, NASA Flickr

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA Zemlja ISS svemir Gravity galerija
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam