Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.10.2014. 12:18

ESA 

Dajte ime mjestu slijetanja na asteroid

ESA raspisala natječaj u kojem traži ime mjesta slijetanja Philae landera na komet 67P/Churyumov–Gerasimenko.

Dajte ime mjestu slijetanja na asteroid

Kada će Rosettin lander Philae 12. studenog sletjeti na komet 67P/Churyumov–Gerasimenko, ESA želi da mjesto "akometiranja" nosi neki "normalan" naziv, obzirom da sada posjeduje samo oznaku Site J.

Znanstvenici stoga pozivaju sve zainteresirane da im pomognu u imenovanju mjesta povijesnog slijetanja, a pravila za sudjelovanje su jednostavna.

Svatko može predložiti bilo koje ime, s time da ono ne mora biti ime neke osobe. Osim prijedloga imena, morate napisati i kratki opis, odnosno obrazloženje sastavljeno od maksimalno 200 slovnih znakova, u kojem ćete navesti zbog čega mislite da bi to ime bilo idealno za naziv te povijesne lokacije.

Svoj prijedlog morate poslati do 22. studenog ove godine putem ove poveznice, a 3. studenog će žiri sastavljen od članova Philae tima (Philae Steering Committee), izabrati i objaviti ime pobjednika.

Ako povijesno mjesto slijetanja bude nazvano prema vašem prijedlogu, ESA će vas pozvati na svečanost slijetanja u svoj centar u Darmstadtu, gdje ćete s napetošću pratiti kako će proteći ova delikatna misija, u društvu ESA-inih inženjera i znanstvenika. 

Izvor: ESA

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam