Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.05.2018. 12:43

Virgin Galactic 

Branson u svemiru kroz nekoliko mjeseci

Šef Virgin Galactica već je prošao astronautski trening i spreman je za let.

Branson u svemiru kroz nekoliko mjeseci

Poznato je da je šef Virgin Galactica Richard Branson najavio da će biti prvi putnik u VSS Unity letjelici koja bi trebala započeti eru svemirskog turizma, no što se tiče datuma lansiranja uvijek je bio jako oprezan, posebice nakon katastrofe u studenom 2014. godine kada se VSS Enterprise tijekom testnog leta raspao u zraku, što je dovelo do pogibije jednog pilota i ranjavanja drugog.

Nakon te nesreće Virgin Galactic je puno radio na sigurnosti i unaprjeđivanju kompletne tehnologije lansiranja u svemir pomoću zrakoplova nosača. Sada se testovi redizajniranog sustava očito polako provode kraju, jer je Branson u jednom intervjuu na pitanje novinara BBC-a o tome kada bi mogao krenuti u svemir rekao da se pred tim ciljem nalazi udaljen mjesecima a ne godinama.   

Branson je oduvijek bio optimističan u vezi prvih turističkih letova do granice svemira, pa i ovu izjavu treba uzeti s rezervom, mada su sva dosadašnja testiranja ukazala da bi Virgin Galactic doista ove godine mogao biti spreman za svemirski turizam. Nakon Bransona u svemir će krenuti poznate ličnosti koje su već kupile kartu, među kojima su Brad Pitt i Katy Perry.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam