Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.07.2013. 09:43

ISS 

VIDEO: Astronaut se utapao u svojem odijelu

Tijekom svemirske šetnje Luci Parmitanu šljem se počeo puniti vodom.

VIDEO: Astronaut se utapao u svojem odijelu

NASA je jučer morala skratiti boravak u svemiru Luci Parmitanu i Chrisu Cassidyu, pa su umjesto nakon planiranih 6,5 sati, svoju svemirsku šetnju morali završiti nakon sat i 32 minute.

Naime, Luca Parmitano je odjednom osjetio da mu se u šljemu pojavila voda iz nepoznatog izvora, pa je direktor leta David Korth odlučio prekinuti svemirsku šetnju, nakon čega se oboje astronauta sigurno vratilo u svemirsku postaju, a inženjeri NASA-e nastoje ustanoviti što je procurilo.

Sam Luca nije siguran od kuda je došlo do curenja vode, odnosno radi li se o proboju tekućine za hlađenje odijela ili vodi za piće, što je vjerojatnije, te znatno manje opasno.

U svakom slučaju, Parmitanu je voda stvarala prilično poteškoća, pa mu je ulazila u uši, oči i usta, te mu je smetala u slušanju radio komunikacije i govoru.

Chris Cassidy kaže kako se vjerojatno radi o vodi za piće, a procjenjuje se da je u šljem isteklo oko pola litre. Nakon skidanja šljema, svi astronauti na ISS-u su bili prilično zauzeti skupljanjem vode s odijela i tijela Luce Parmitana koji je imao čast da ga zajednički "kupa" međunarodni tim astronauta.

NASA kaže kako će Luca i Chriss ponoviti ovu šetnju u skoro vrijeme. 

VIDEO: Luca Parmitano - voda u šljemu

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA ISS voda šljem Luca Parmitano
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->