Nalazite se
  • Zdravlje
  • VIDEO: Pametna čarapica prati vitalne funkcije bebe
Članak
Objavljeno: 09.01.2016. 12:44

CES 2016 

VIDEO: Pametna čarapica prati vitalne funkcije bebe

Jedan od najboljih proizvoda sajma je monitor koji prati rad srca beba i sprječava SIDS.

VIDEO: Pametna čarapica prati vitalne funkcije bebe

Tvrtka Provo osvojila je Best of CES 2016 nagradu na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu u kategoriji najboljeg startupa, za monitor vitalnih funkcija beba pod nazivom Owlet.

Ukratko rečeno, radi se o čarapici opremljenoj pulsnim oksimetrom, čija uloga je praćenje srčanog ritma i mjerenje koliko kisika se nalazi u krvi bebe.

Sve informacije s čarapice se putem bluetootha šalju na pametni telefon roditelja, dok okrugla bazna stanica na svojim rubovima emitira svjetlo u bojama od zelene do crvene, ukoliko sustav primijeti da bi zdravlje djeteta moglo biti ugroženo. Kako bi se gadget mogao prilagodiiti bebama različitog uzrasta, u paketu se dobivaju tri veličine čarapica, kako biste dijete mogli pratiti do starosti od 18 mjeseci.

Owlet 2

Proizvođači navode kako je glavna uloga ovog gadgeta spriječavanje SIDS-a, sindroma iznenadne dojenačke smrti.

Kao što možete vidjeti u ovom videu, gadget je tijekom faze testiranja i nakon uspješne crowdfunding kampanje već isporučivan širom svijeta tijekom prošle godine, a brojna svjedočanstva roditelja ukazuju da je već sada odigrao veliku ulogu u spašavanju života, pa će se uskoro početi prodavati u specijaliziranim dućanima širom svijeta.

Cijena gadgeta iznosi 249 dolara (1.763 kn), a više informacija potražite na ovoj poveznici.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam