Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.06.2017. 11:27

IF-Battery 

VIDEO: Baterija koja se napuni gotovo trenutno

Električni auti više se neće puniti strujom, već će se „tankati“ elektrolitom kao benzinom na pumpi.

VIDEO: Baterija koja se napuni gotovo trenutno

Tvrtka Ifbattery LLC (IF-battery), osnovana od znanstvenika Sveučilišta Purdue, vjeruje kako se nalazi na pragu jednog od najvećih otkrića današnjeg doba, baterije koja se puni gotovo trenutno te bi mogla u potpunosti promijeniti svijet naših gadgeta i električnih vozila, koja se neće puniti duže nego što traje tankanje goriva na benzinskim crpkama.

John Cushman, profesor na Sveučilištu Purdue i suosnivač tvrtke IF-battery, navodi kako je rast prodaje električnih i hibridnih vozila tvrtki poput Tesle gotovo nevjerojatan pa je najveći izazov industrije produžiti rok trajanja bateriji i pojednostaviti infrastrukturu za punjenje, dok je vozačima najveći nedostatak u vremenu koje gube na punjenje.

Iz tog razloga IF-Battery razvija sustav za pohranu energije koji će omogućiti vozačima da svoje vozilo napune tekućim elektrolitima kako bi re-energizirali fluide potrošene baterije kao što pune svoje tankove benzinom. Pored toga, potrošena elektrolitska tekućina se može prikupljati i dovesti na solarne farme, vjetrolektrane ili hidroelektrane gdje će se ponovno napuniti, pa zapravo predstavlja obnovljivo "gorivo", kao što možete vidjeti u ovom videu.

Znanstvenici kažu kako je ovaj tekući baterijski sustav jedinstven po tome što je prvi koju uklanja membrane čime se reduciraju troškovi i produžuje život bateriji, a obzirom da su membrane razlog čestih požara, sustav IF-Batterya je i znatno sigurniji.

Također navode da se trenutno nalaze u fazi dodatnog financiranja koje će omogućiti gradnju prototipa na velikoj skali i traže partnere za proizvodnju.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam