Nalazite se
Članak
Objavljeno: 26.09.2017. 13:28

Biometrija 

Logiranje prepoznavanjem veličine srca

Znanstvenici otkrili kako iskoristiti veličinu i oblik vašeg srca za autentifikaciju.

Logiranje prepoznavanjem veličine srca

Danas se za logiranje na internetske servise i otključavanje telefona koriste biometrijske metode poput otiska prsta, skeniranja šarenice i prepoznavanja lica, no znanstvenici Sveučilišta u Buffalu vjeruju da će u budućnosti biti dovoljno da se pojavite u blizini senzora. Njihov sustav za autentifikaciju prepoznaje veličinu i oblik vašeg srca, a to čini pomoću pasivnog Dopplerovog radara koji kontinuirano skenira dimenzije srca korisnika, što vam omogućuje pristup sve dok se nalazite unutar polja skeniranja, a kada recimo napustite prostoriju, automatski ćete biti odjavljeni, ili će se vrata vašeg trezora automatski zaključati.

Obzirom da se ljudsko srce ne mijenja od ulaska u odraslu dob, osim u ekstremnim slučajevima poput srčanih bolesti, znanstvenici vjeruju da je ovo odlična metoda autentifikacije koja može funkcionirati i na velikim udaljenostima (uspješno su skenirali srca i na udaljenosti od 30 metara).

Snaga ovog radara je puno slabija od WiFi signala, što znači da se ne morate plašiti da će vam ovo skeniranje ugroziti zdravlje. Znanstvenici sada žele smanjiti opremu za skeniranje da vam stane u zaslon računala ili mobilni telefon. Čuvajte svoje srce!

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam