Nalazite se
Super računalo kaže da je Srbija već u EU
Rečunalo na kvizu

Watson ponovo pobijedio najbolje ljudske natjecatelje, mada nije znao odgovor u vezi Slovenije

Watson, superkompjuter veličine zgrade, u srazu protiv najboljih ljudskih igrača izborio je drugu pobjedu za redom, no pokazao je slabo znanje o događajima na prostorima bivše Jugoslavije.

295 eksobajtova podataka
Podaci čitavog ljudskog roda

Čitavo čovječanstvo pohranjuje 295 eksobajtova podataka

Jeste li se kad zapitali koliko podataka sadrže svi USB stickovi, DVD-i, hard diskovi, magnetski zapisi, sve knjižnice, arhivi i muzeji na svijetu? Odgovor na to našla je studija znanstvenika Martina Hilberta i Priscille Lopez, s University of Southern California, koja je objavljena u časopisu Science

Megapolis
Kineski super grad

Kinezi grade ogroman megapolis grad

Kineska vlada objavila je kako kreće u izradu najvećeg grada na svijetu koji će se prostirati na 25.500 četvornih kilometara i u kojem će živjeti oko 42 milijuna ljudi. Grad neće naravno raditi od nule, već će spojiti 9 postojećih gradova oko delte Biserne rijeke (sve na tom području osim Makaoa i Hong Konga).

Antilaser
Tehnologija poništavanja laserske zrake

Znanstvenici s Yalea izumili prvi antilaser na svijetu

Tim znanstvenika svečilišta Yale radi na apsorbiranju laserskih zraka.

Protetska ruka upravljana mozgom
Robotika u službi protetske medicine

Robotska protetska ruka kreće u kliničko ispitivanje

Nakon više godina razvoja i potrošenih 100 milijuna dolara, DARPA je objavila kako je njihova robotizirana ruka kojom se upravlja mozgom krenula u klinička ispitivanja na dragovoljcima, invalidima bez ruku. Prve osobe koje će dobiti ove ruke bit će američki vojnici veterani, invalidi ratova u Iraku i Afganistanu.