Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.05.2014. 10:24

Dream capsule 

VIDEO: Prva reklama na Mjesecu

Japanski proizvođač osvježavajućih pića iduće će godine na Mjesec lansirati kanticu s porukama japanske djece.

VIDEO: Prva reklama na Mjesecu

Proizvođač japanskog osvježavajućeg pića Pocari Sweat, tvrtka Otsuka, objavila je planove o slanju specijalno dizajnirane kantice na mjesečevu površinu. Kantica koju nazivaju "Lunar Dream Capsule", biti će izrađena od titanija, te će sadržavati 120 pločica na kojima će biti ugravirane poruke japanske djece i internetskih korisnika.

Lansiranje kantice na Mjesec trebalo bi uslijediti u listopadu 2015. godine pomoću Falcon 9 rakete tvrtke SpaceX. Nakon što raketa pomoću svojih potisnika drugog stupnja usmjeri ovu "marketinšku svemirsku misiju" ka Mjesecu, trebat će joj 4 dana da stigne u njegovu orbitu, nakon čega će ju prizemljiti privatna svemirska tvrtka Astrobotic Technology pomoću svojeg Griffin landera.

Astrobotic Technology je jedna od tvrtki koje pokušavaju osvojiti 20 milijuna dolara u Googleovom Lunar XPrize natječaju, što znači da će na mjesečevu površinu trebati spustiti vozilo koje će morati prijeći najmanje 500 metara, te poslati slike visoke razlučivosti na Zemlju, a kantica Pocari Sweata će biti dio "korisnog tereta" misije, te će osim ugraviranih poruka sadržavati i osvježavajuće piće u formi praha. 

kantica

Zasad nije poznato koliko će novaca Otsuka platiti SpaceX-u i Astrobotic Technologyu da im dostavi kanticu soka na Mjesec, no zasigurno će ih koštati "malo" više od plaćanja bannera na internetskim stranicama.

Znači li ovo početak marketinga na našem prirodnom satelitu?  

Izvor: Lunar Dream

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam