Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.07.2017. 12:44

Blue Origin 

VIDEO: Nova tvornica raketa Jeffa Bezosa

U postrojenju će se graditi New Glenn rakete koje će imati dvostruku nosivost u odnosu na SpaceX-ove.

VIDEO: Nova tvornica raketa Jeffa Bezosa

U svojem prvom postu na Instagramu, šef Amazona i Blue Origina Jeff Bezos, objavio je kratki video u kojem predstavlja novu veliku tvornicu raketa koja se gradi u blizini Svemirskog centra Kennedy na Floridi.

Nova tvornica će služiti za izradu New Glenn rakete koja predstavlja direktnu konkurenciju Elonu Musku i SpaceX-u, obzirom da će biti u stanju prenositi dvostruko više tereta u svemir u odnosu na postojeće Muskove, a njezin drugi stupanj će se također vertikalno prizemljivati na brod, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Bezos je podigao puno prašine kada je prije par godina uspio vertikalno prizemljiti raketu koja se vratila iz svemira prije nego što je to pošlo za rukom Musku, no za razliku od SpaceX-ovih, Blue Originove rakete još nisu slijetale na plutajuće platforme, već samo na čvrsto tlo.

Obzirom da Blue Origin (za razliku od SpaceX-a) još nije počeo s operacijama u svemiru, Musk je do sada mogao biti miran jer mu nije predstavljao opasnu konkurenciju, no to bi se uskoro moglo promijeniti, jer je Bezos gradnjom velike tvornice napokon jasno poručio ima ozbiljne namjere u svemirskoj industriji.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam