Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.09.2016. 13:16

Manus 

VIDEO: Astronauti treniraju pomoću VR rukavica

NASA koristi VR rukavice tvrtke Manus za treniranje astronauta koji putuju na ISS.

VIDEO: Astronauti treniraju pomoću VR rukavica

Tvrtka Manus koja je proizvela Manus VR Gloves kontroler u obliku rukavica, udružila se s NASA-om koja je u njihovom gadgetu prepoznala potencijal za uvježbavanje astronauta koji se spremaju na Međunarodnu svemirsku postaju.

Za potrebe takvog treninga NASA je napravila sobu za treniranje u "miješanoj stvarnosti" (mixed reality), pri čemu se koriste HTC Vive HMD, Manus VR rukavice i specijalno dizajnirani fizički i virtualni prostori, što sve zajedno u kombinaciji predstavlja virtualnu repliku ISS-a.

NASA je detaljni 3D model unutrašnjosti postaje kreirala u Unreal Engineu 4, koji koristi Nvidijinu Physx tehnologiju za simuliranje mikrogravitacije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Astronauti se prostorom kreću noseći HTC Vive na glavi, te koriste Manus VR rukavice za manipuliranje objektima, čime uvježbavaju motoriku koja je potrebna za izvođenje takvih zadaća, što im stvara dodatnu dozu realizma u ISS simulatoru.

Manus kaže da je NASA na ovom projektu započela raditi s inženjerskim primjerkom Manus VR rukavica, a sada čeka izlazak Manus VR developer kit modela kako bi još više podigla kvalitetu VR treninga astronauta.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam