Nalazite se
Članak
Objavljeno: 17.02.2011. 12:42

Katolička crkva i vanzemaljci

Katolička crkva spremna za krštenje aliena

Otac Jose Gabriel Funes volio bi krstiti vanzemaljce.

Katolička crkva spremna za krštenje aliena

Otac Funes, direktor Vatikanskog opservatorija vjeruje u vanzemaljce

Nakon što je šef vatikanske zvjezdarnice isusovac Otac Jose Gabriel Funes izjavio kako je vjera u Boga spojiva s vjerovanjem u izvanzemaljce, te da možda negdje postoji planet koji nastanjuju inteligentna bića koja nisu počinila istočni grijeh, znanost i religija su došle do jedne velike točke pomirenja.

Ovome je prethodila izjava o prihvaćanju Vatikana u vezi postojanja vanzemaljaca od strane pokojnog Monsignora Corrada Balduccija iz Vatikanske Kurije, bliskog savjetnika Pape Benedicta, koji je često na talijanskoj televiziji davao komentare u vezi najnovijih astronomskih i astrobioloških otkrića vezanih uz potragu za vanzemaljskim životom. Otac Balducci je vjerovao kako je Bog vrlo vjerojatno mogao stvoriti život na drugim planetima, te je čak izjavio kako postoji velika mogućnost da su nas vanzemaljci već posjećivali. Ako niste znali, crkva u Austinu u Texasu ima veliki astronomski opservatorij i znanstveni centar koji se između ostaloga bavi i vanzemaljskim životom. Inače, dosta je zanimljiva dodatna izjava spomenutog oca Funesa koji je rekao kako bi bio presretan kada bi njemu pripala čast krstiti prvog vanzemaljca, što je izazvalo dosta negativnih reakcija u javnosti, pogotovo u pripadnika drugih konfesija. 

Također je zanimljivo kako različiti svećenici nemaju isti stav o vanzemaljskom životu, pa je tako Brat Guy Consolmagno, također jedan od vodećih vatikanskih astronoma izjavio kako bi on bio presretan kada bi se pronašao život van Zemlje, no on osobno ne vjeruje u to, čak i sumnja da život na drugim planetima uopće postoji. Prema svemu ovome, izgleda kako je katolička crkva stav o vanzemaljcima prepustila osobnim mišljenjima, te nije zahtjevala od svećenstva da se drži jednog jedinog stajališta, no i ove stvari su veliki pomak u odnosu na donedavno.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam