Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.07.2017. 13:16

JAXA 

Japan šalje čovjeka na Mjesec prije Kine

JAXXA želi biti dio multinacionalnog tima koji će dovesti japanskog astronauta na mjesečevu površinu.

Japan šalje čovjeka na Mjesec prije Kine

Kina planira 2036. godine na Mjesec dovesti prvog astronauta koji će na naš prirodni satelit zabiti crvenu komunističku zastavu sa žutim zvjezdicama.

Obzirom kako je poznato da Japanci baš i ne vole previše Kineze (i suprotno), ne čudi što je glasnogovornik Japanske svemirske agencije JAXXA u razgovoru za CNN otkrio planove po kojima bi Japan preduhitrio Kinu i na Mjesec zakoračio 2030.

Obzirom da je slanje isključivo japanske misije na Mjesec za zemlju izlazećeg sunca preskupo, JAXXA planira sudjelovati u međunarodnoj misiji u kojoj će se naći i njezin astronaut koji će zakoračiti stopama Neila Armstronga i ekipe iz Apollo doba.

Više detalja o ovom projektu JAXXA će otkriti na ISEF 2018. forumu (International Space Exploration Forum) u ožujku iduće godine.

Vjerujemo da nećemo dugo čekati odgovor Kine, a ne bismo se previše iznenadili da ih sve preduhitri Indija koja postaje sve ozbiljnija svemirska nacija. Kada već nemamo hladni rat između Rusije i Amerike koji je doveo ljude na Mjesec, možda je za svemirska istraživanja dobro što započinje nova svemirska utrka u Aziji.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Kina Japan Indija Mjesec astronaut JAXXA
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam