Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.10.2012. 17:56

PhoneSat 

HTC i NASA ponovo šalju u svemir Nexus One

Iduće godine će u svemirsku avanturu krenuti još jedan HTC-ov mobitel.

HTC i NASA ponovo šalju u svemir Nexus One

Još 2010. godine, HTC-ov mobitel Nexus One je imao bliski susret sa svemirom, kada ga je NASA lansirala u prvi suborbitalni let.

NASA-i su se očito prilično dopali mobiteli tajvanskog proizvođača, pa je odlučila u svoje nove misije 2013. godine ponovo uvrstiti Nexus One uređaje, no za sada nije rečeno koja će im biti namjena.

HTC je tek natuknuo kako će taj Nexus One putovati u svemir "dalje nego bilo koji prije njega", što znači da će ga NASA vrlo vjerojatno dovesti do međunarodne svemirske postaje ISS, a kako je čitav taj projekt također dio NASA-inog programa izrade nano satelita (PhoneSat), zasigurno će svoje mjesto pronaći u nekom od njih i započeti s orbitiranjem oko našeg matičnog planeta.

HTC kaže kako je ovo rezultat dugogodišnjih testiranja Nexusa One u svemirskom programu, te će nakon opsežnih testova koji su uključivali izlaganje vakuumu, spuštanju s nekoliko desetaka tisuća metara na Zemlju i drastičnim razlikama u atmosferskom tlaku, napokon krenuti put svemira.

Pitamo se koliko će trebati da jedan od idućih Nexus One mobitela krene ka Jupiterovom pojasu, jer je očito da je ovaj model telefona NASA-i prirastao srcu, te ga ne žele zamijeniti nekim od najsofisticiranijih novih pametnih telefona na tržištu.  

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA svemir HTC Nexus One
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam