Nalazite se
Discovery, zadnji put
A sad adio!

Discovery kreće na svoj zadnji put u svemir

Raketoplan američke svemirske agencije NASA će u četvrtak nešto prije 23 sata po srednjoeuropskom vremenu iz Cape Canaverala na Floridi poletjeti na svoj zadnji put u svemir pod okriljem NASA-e. Misija će trajati 11 dana.

STRaND-1, smartphone satelit
Mobitel u svemiru

Satelit koristi Android Smartphone kao mozak

Stvar zvuči pomalo bizarno. Satelitom upravlja smartphone opremljen Android OS-om.

Robonaut 2
Samuraj robot

Japan se 2013. sprema poslati svojeg robota na ISS stanicu

Nije nikakva tajna da je Japan vodeća zemlja svijeta u razvoju humanoidnih robota današnjice. Stoga je bilo logično za očekivati kako bi bio red da i oni pošalju jednog svojeg robonauta u svemir. Prema saopćenju agencije JAXA, to bi se trebalo dogoditi kroz dvije godine.

Traže se partneri za ISS
Istraživanjima na ISS-u upravljat će nezavisna neprofitna organizacija

NASA traži neprofitnu organizaciju koja bi upravljala istraživačkim projektima na međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS)

NASA je objavila kako raspisuje svojevrsni natječaj za neprofitnom znanstvenom organizacijom koja bi vodila projekte na međunarodnoj svemirskoj stanici ISS. Zaključno s 1. travnjem 2011. (nadamo se kako se ne radi o preuranjenoj prvotravanjskoj šali), grupe, organizacije i znanstveni timovi  širom svijeta mogu se prijaviti i aplicirati za dobivanje partnerstva u istraživanjima na ISS-u. Jedini uvjet koji NASA traži je da se ne smije raditi o komercijalnim organizacijama i kompanijama, već isključivo organizacijama znanstvenog neprofitabilnog karaktera.

Katolička crkva spremna za krštenje aliena
Katolička crkva i vanzemaljci

Katolička crkva spremna za krštenje aliena

Otac Jose Gabriel Funes volio bi krstiti vanzemaljce.

Laserom u svemir
Alternativni svemirski pogon

NASA želi lansirati svemirske letjelice pomoću lasera

NASA je pokrenula projekt lansiranja letjelica u svemir pomoću lasera.

Opasnosti seksa u svemiru i na Marsu
Seks u svemiru 

Ljubavni odnosi u svemiru mogu biti jako opasni

Istraživači NASA-e tvrde kako seks u svemiru može izazvati mnoge neželjene posljedice ukoliko bi budući kolonisti i svemirski putnici tamo poželjeli praviti djecu. Tore Straume, biofizičar i stručnjak za radioaktivnost u NASA Ames Research Centru, Steve Blattnig  (NASA Langley Research Center) i Cary Zeitlin (Southwest Research Institute Boulder) objavili su vrlo zanilmljiv tekst u Journal of Cosmology, tvrdeći kako je razmnožavanje u svemiru jako teško moguće, ili u najmanju ruku vrlo opasno.