Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.12.2017. 11:29

Apple 

iPhone je najprodavaniji tehnološki proizvod 2017

Apple je tijekom 2017. godine prodao više od 233 milijuna iPhone telefona.

iPhone je najprodavaniji tehnološki proizvod 2017

Prema podacima o najprodavanijim tehnološkim brandovima 2017. godine koje je objavio USA Today, Apple je širom svijeta prodao više od 233 milijuna iPhoneova, što ga svrstava na vrh liste globalne prodaje tehnoloških proizvoda.

Time je za 22 milijuna nadmašen rezultat prodaje iPhoneova iz prošle godine, a Apple se na istoj listi nalazi i na četvrtom mjestu s više od 20 milijuna prodanih pametnih satova.

Na drugom mjestu nalazi se Samsung koji je prodao oko 33 milijunaGalaxy S8 i Galaxy Note 8 uređaja, a to je ujedno i razlog zbog čega ovu ljestvicu ne doživljavamo previše uvjerljivom jer se Samsung po USA Todayu bori protiv Applea sa samo dva modela, dok su analitičari kod Applea uzeli u obzir sve modele iPhoneova koji se nalaze na tržištu.

No bez obzira na to, ovi podaci su svejedno impresivni i pokazuju koliko je iPhone moćan brand u tehnološkom svijetu, mada mi možda nemamo takav osjećaj kada gledamo njegovu popularnost u Hrvatskoj.

Pored toga moramo reći da je Apple doista opak igrač kada uzmemo u obzir da iOS drži 15 posto čitavog tržišta pametnih telefona na kojem dominira Android s 85%.

Među top 5 najprodavanijih tehnoloških proizvoda 2017. godine još se nalaze Amazon Echo Dot s 24 milijuna prodanih jedinica koji drži 3. mjesto te Nintendo Switch konzola na petom mjestu koja se prodala u više od 15 milijuna primjeraka.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple prodaja iPhone 2017.
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam