Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.12.2013. 12:26

nimble UX 

Video: Najprecizniji gestualni kontroler

Proizvođači tvrde da je nimble UX precizniji od Kinecta i Leap Motiona.

Video: Najprecizniji gestualni kontroler

Nedavno ste mogli pročitati kako HP započinje s isporukom 11 novih AIO i desktop računala u koja je ugrađen Leap Motion sustav za upravljanje računala gestama bez dodira. Kako stvari stoje, ovakvi sustavi bi se uskoro mogli udomaćiti na našim računalima i prijenosnicima, pa će nam postati uobičajeni način za upravljanje poput miševa i tipkovnica.

Stoga nas ne čudi što se na tržištu ovakvih kontrolera pojavljuje još jedan igrač, ovoga puta tvrtka PMDTec koja tvrdi da je proizvela još napredniji i precizniji gestualni kontroler u odnosu na Microsoft Kinect i Leap Motion, nimble UX, koji se sastoji od hardverskog sustava s ugrađenom 3D kamerom za detekciju pokreta i softvera s naprednim algoritmom koji može prepoznati i najmanje kretnje vaših ruku, prstiju, jagodica, te ih pretvarati u komande kojima upravljate vašim PC računalima s Windowsima 8.

Sustav omogućuje da koristite unaprijed definirane geste za upravljanje, ili da sami "programirate" i pohranite vlastite kojima ćete određenim pokretima ruku i prstiju prolaziti kroz izbornike, uključivati razne funkcije u programima, ili voditi likove u video igrama.

Tvrtka će u siječnju 2014. započeti isporučivati prototipe sustava developerima i partnerima, pa ukoliko se uvjere da je nimble UX doista tako dobar kako tvrdi PMDTec, vjerujemo da bi se vrlo brzo mogla pojaviti i prva računala u koja će biti ugrađen. 

Izvor: PMDTec

Vezani sadržaji
Ključne riječi geste kontroler nimble UX PMDTec
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam