Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.05.2012. 13:22

NotCompatible 

Veliki hakerski napad na korisnike Androida

Istražitelji Lookouta upozoravaju na opasni malware koji napade korisnike Android uređaja.

Veliki hakerski napad na korisnike Androida

Najmanje dvanaest web portala aktivno cilja korisnike Androida malwareom koji za posljedicu omogućava napadačima pristup korporativnim mrežama i drugim zaštićenim sustavima, upozoravaju istražitelji antivirusne tvrtke Lookout.

lazna sigurnosna  nadogradnja

Ako vam se na uređaju pojavi ovaj ekran, ni slučajno nemojte kliknuti na install.

Istražitelji navode kako je ovo prvi puta da se zaraženi web portali koriste za napade na Googleov operativni sustav za mobilne uređaje.

Malware pod imenom NotCompatible, aktivira se kada nekom od tih webova pristupi korisnik s mobilnim Android OS uređajem, nakon čega njegov pametni telefon ili tablet automatski preuzima maliciozni softver.

Prije zaraze, web portali nagovaraju korisnika da instaliraju preuzeti com.security.update, a kad jednom kliknete na "install", kasno je.

Valja naglasiti kako je instalacija moguća samo na Android uređajima koji su konfigurirani za pokretanja aplikacija iz drugih izvora osim Google Playa (bivši Android Market).

"Prema našem istraživanju, NotCompatible je novi Android trojanac koji služi kao jednostavni TCP relay/proxy dok se predstavlja kao sistemska nadogradnja", kažu istražitelji Lookouta. "Ova prijetnja ne može izazvati direktnu štetu na uređajima korisnika, već se potencijalno može koristiti za pristup zaštićenim sustavima i privatnim mrežama pretvarajući zaražene Android uređaje u proxy servere".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam