Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.12.2017. 18:22

Zanco Tiny T1 

VIDEO: Želite li najmanji mobitel na svijetu

Telefon je doista minijaturan, no postavlja se pitanje tko ga uopće treba.

VIDEO: Želite li najmanji mobitel na svijetu

Kada su se  pojavili prvi mobiteli, glavni izazov proizvođačima bio je napraviti ih što manjima, no od kada su postali pametni, svi su željeli imati uređaje s čim većim zaslonom. Danas su stoga u trendu najviše phableti, no ekipa iz startupa Cubit New Media vjeruje da još uvijek ima ljudi kojima je veličina (u obrnutom smislu) jako važna stavka.

Oni su iz tog razloga na Kickstarteru lansirali projekt uređaja pod nazivoma Zanco Tiny T1, za koji još uvijek ne znamo je li stvaran ili samo zafrkancija, no moramo priznati da je privukao djelić naše pažnje, pa ćemo reći par riječi o njemu.

Uređaj je veličine od samo 46,7 46.7 mm x 21 mm x 12 mm i opremljen je punjivom baterijom, a može se spojiti na 2G mrežu, što znači da se radi o "glupom" telefonu koji će vam služiti samo za telefoniranje i slanje SMS poruka, kao što možete vidjeti u ovom videu.

U njegov imenik možete pohraniti 300 brojeva i 50 poruka, dolazi s OLED zaslonom od 12,5 mm, Nano Sim karticom i utorom za USB punjač te posjeduje 32 MB ROM i 32 MB RAM memorije.

Obzirom da danas postoje jeftini pametni satovi koji imaju mogućnost telefoniranja (uz mnoštvo drugih funkcija), a usto nam se čine praktičnijim od ovog telefona, postavlja se ponovno pitanje treba li ga tko doista. Ako mislite da je ovo cool gadget, možete uplatiti 52 dolara (333 kn), pa će vam ga isporučiti u svibnju 2018. ako crowdfunding kampanja bude uspješna.   

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam