Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.01.2014. 14:38

CES 2014 

VIDEO: TrewGrip, revolucionarna tipkovnica za brzo pisanje

Ova čudna tipkovnica namijenjena je brzom pisanju na pametnim telefonima i tabletima.

VIDEO: TrewGrip, revolucionarna tipkovnica za brzo pisanje

Mada im je propala crowdfunding kampanja na Kickastarteru, kojom su željeli prikupiti 100.000 dolara za razvoj proizvoda, osnivači startup tvrtke TREWGrip, nisu odustali, pa su na CES 2014 sajmu odlučili promovirati svoju istoimenu tipkovnicu za pametne telefone i tablete.

Koliko god vam ova tipkovnica djelovala čudno, te u njoj ne vidite neku korist i praktičnost, ekipa TREWGripa kaže da će vam omogućiti tipkanje velikom brzinom, pa je tijekom njezine promocije na natjecanju u brzom tipkanju, jedna djevojka uspjela postići brzinu od 115 riječi u minuti.

Tipkovnica funkcionira na taj način da u sredinu spojite pametni telefon ili tablet (namjera je da se prodaju tipkovnice različitih veličina prema veličinama gadgeta), a potom s druge strane tipkate na isti način kao što to činite na standardnoj QWERTY tipkovnici na računalu.

Naime, pod prstima svake ruke (sa stražnje strane) vam se nudi polovica QWERTY tipkovnice, a prsti su zapravo u istom položaju kao i kad leže na običnoj tipkovnici. Pored toga, tipkovnica u sebi posjeduje i senzore pokreta koji joj omogućuju korištenje "zračnog miša" na taj način da ju zakrećete po 6 osi. Kako biste vidjeli koja slova tipkate, njihov prikaz će vam se prikazivati s prednje strane, pa ćete uvijek znati jeste li pogriješili i na vrlo jednostavan način korigirati eventualni tipfeler. Autori tvrde da se tipkanje može savladati za samo nekoliko minuta.

Mada je u osnovi namijenjena korištenju na mobitelima i tabletima, proizvođači navode kako ju možete spojiti i na bilo koje prijenosno ili desktop računalo s Bluetoothom. Izlazak tipkovnice na tržište je planiran u 4. kvartalu ove godine, a cijena će joj iznositi između 250 i 350 dolara, ovisno o modelu.

Moramo priznati da nas tipkanje na TREWGripu neodoljivo podsjeća na sviranje harmonike.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam