Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.11.2016. 09:42

DeepMind 

VIDEO: StarCraft II trenira umjetnu inteligenciju

Google i Blizzard omogućuju svim znanstvenicima korištenje StarCrafta II kao istraživačke platforme.

VIDEO: StarCraft II trenira umjetnu inteligenciju

Mada se DeepMind AI pokazao uspješnim u igranju igre GO pobjedivši aktualnog svjetskog prvaka, Google nastavlja razvijati njegovu "pamet", a za novu fazu istraživanja se udružio s Blizzardom.

U svojem blog postu, Oriol Vinyals, znanstvenik i istraživač u projektu DeepMind, objavio je da će zahvaljujući toj suradnji Blizzard otvoriti StarCraft II kao istraživačku platformu koja će biti na usluzi svim programerima koji se bave razvojem umjetne inteligencije.

"Blizzard će izdati jedan API početkom iduće godine koji će omogućiti istraživačima i hobistima iz čitavog svijeta da uvježbavaju svoje AI botove u igranju StarCrafta II", navodi Vinyals.

To znači da će pristup AI API-ju osim Googleovih znanstvenika, imati svi koji se žele baviti razvojem umjetne inteligencije, pa ćete i vi moći uvježbavati svojeg robota ili pametni usisavač u čišćenju mrskih Zergova, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Osim što će koristiti znanstvenicima, ovo bi moglo dovesti i do poboljšanja umjetne inteligencije u igrama (posebice Blizzardovim), pa će tako svi imati koristi od novog StarCraft II API-ja.

Vinyals kaže da još predstoji puno posla na razvoju AI-a, no ne bi se iznenadio da se jednog dana održi meč u kojem će se "robot" natjecati protiv nekog ljudskog prvaka u StarCraftu II poput Choija "Polt" Seong Huna ili Alexa “Neeblet” Sunderhafta.

Googleov istraživač dodaje da će ova istraživanja imati utjecaja na znatno šire mogućnosti primjene od igranja StarCrafta II, pa će se naći u "izazovima stvarnog svijeta na poljima znanosti, energije i drugim istraživanjima".

Vjerujemo da će ovo zabrinuti protivnike razvoja umjetne inteligencije koji će reći da Google i Blizzard žele trenirati AI kako bi nakon istrebljenja Protossa i Zergova postao učinkovit u čišćenju  svijeta od ljudi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam