Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.12.2016. 13:04

Postal 

VIDEO: Pojam gaming nasilja je open source

Developeri proglasili originalni Postal iz 1997. godine otvorenim kodom.

VIDEO: Pojam gaming nasilja je open source

U povijesti video igara postoji nekoliko posebno kontroverznih naslova kojih se često vole uhvatiti političari i moralni dušebrižnici kada žele ukazati da je gaming štetan po pučanstvo.

Pored Carmageddona, Dooma i Counter-Strikea, mnogi vole navesti primjer Postala kao igre koja dolazi od samog vraga jer igračima nudi samo sadističko iživljavanje u besmislenom ubijanju svega što pronađete na mapi. Po nama je to dakako besmislica, jer svi oni zaboravljaju faktor satire, kao i činjenicu da pravi problemi u svijetu leže u stvarnom nasilju koje svaki dan gledamo u vijestima na TV-u, čiji sudionici u većem broju nisu nikada u životu zaigrali niti jednu video igru. Uostalom, je li Postal smišljen u paklu ili ne, možete i sami provjeriti u ovom videu

Developer Running With Scissors koji si je zbog takvih osuda priskrbio negativnu reputaciju koja je rezultirala velikom popularnošću, 19 godina nakon izdavanja prvog Postala, odlučio je njegov kod proglasiti open sourceom, kako bi se svima omogućilo da igru modificiraju prema svojim željama i potrebama, ili da naprave novu u kojoj ćete recimo umjesto leševa iza sebe ostavljati bukete cvijeća.

Ako želite iskoristiti računalni kod Postala za svoje ideje posjetite ovu poveznicu.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam