Nalazite se
Članak
Objavljeno: 15.12.2013. 10:24

Snow2 

VIDEO: Live prijenos vašeg skijanja na Facebooku

Nadogradnja pametnih naočala omogućiti će praćenje vaših vratolomija na društvenoj mreži.

VIDEO: Live prijenos vašeg skijanja na Facebooku

Kad ove zime krenete na skijanje, kao tehnološki osviještena osoba vjerojatno ćete ponijeti svoje gadgete poput pametnih telefona, digitalnih fotića i tableta, kako biste snimali svoje vratolomije i snježne predjele, te dijelili najuzbudljivije trenutke zimovanja s prijateljima na društvenim mrežama.

No ako sve to želite podići na još jednu višu tehnološku razinu, možda se odlučite kupiti Recon Instrumentsovo nosivo računalo s HUD ekranom pod nazivom Snow2 i kompatibilne skijaške naočale, čime ćete dobiti skijašku inačicu pametnih naočala nalik na Google Glass.

Ovaj gadget koji radi s iOS i Android pametnim telefonima prikazivat će vam brzinu skijanja/sanjkanja/boardanja, analizu svakog skoka, visinu, udaljenost, navigaciju, te će čak pratiti i vaše prijatelje koji će se uz vas spuštati padinama, naravno pod uvjetom da su također opremljeni ovim naočalama.

Pored toga, Snow2 će vam omogućiti preuzimanje telefonskih poziva i SMS-ova, a poslužit će i kao kontroler glazbenog playera.

Mada je već i sve ovo prilično zanimljivo, Recon Instruments je odlučio proširiti mogućnosti ovog gadgeta, pa će tako s nadogradnjom njihovog softvera ReconOS 3.2, Snow2 sustav dobiti i mogućnost direktnog "live" streaminga svih tih statistika na Facebooku, pa će vaši prijatelji moći uživo pratiti kakve vratolomije izvodite, gdje se i kojom brzinom krećete i koliko visoko skačete. Bicikliste će ovo podsjetiti na sličan softver za pametne telefone koji također omogućuje praćenje vožnje preko Facebooka, s time da će Snow2 ponuditi više podataka specijaliziranih za zimske radosti.

Snow2 nosivo HUD računalo možete nabaviti po cijeni od 399 dolara (2.217 kn), dok ćete za skijaške naočale koje ga podržavaju trebati izdvojiti dodatnih 150 dolara (833 kn).

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam